2018-04-18
今日早上女朋友发左个介绍短片,打开来看介绍呢间日本野,短片十分吸引,日式叉烧定食,鳗鱼定食,牛肉定食,全部都大大份,样子极吸引。咁啱今日荃湾见客就走去试下,去到大约13:30左右,餐厅没有太多人,心谂会唔会中伏,所以系门口睇下餐牌,发现除了以上3款外,仲有其他野食,例如鱼生定食,天妇罗定食,豚肉定食等等。价钱就因应不同食物而定,分别都几大。我挣扎左好耐,决定试佢个日式叉烧定食,因为样子实在太吸引,价钱又相对优惠$68,比起鳗鱼饭$98,所以决定试试。餐牌注明制作时间10-15分钟,因即叫即整。等待期间看见隔离个靓仔叫左个天妇罗定食,样子十分吸引,忍唔住偷偷望左几眼,心谂下次来一定要试。等左约10分钟,我个叉烧饭终于到左,叉烧望落去十分肥美(起码有6块),表层还有一只蛋黄,我就捞混佢地一齐食!第一啖食落去啲叉烧到感觉十分正,味道浓郁又有肥肉。我建议大家真系要来试下。不过佢啲饭就有啲烂,应该是煲得太耐,所以要扣分。至于汤同沙律就正常味道,没有什么特别。下次我肯定会带埋女朋友来试多次,因为仲有鳗鱼定食,天妇罗定食都好想试下。**本人食完饱到夜晚,所以大家要量力而为
**本人食完饱到夜晚,所以大家要量力而为