2020-05-06 2087 浏览
上环区美食好多,等我一间一间食过去啦,今日返工之前,就嚟个茶餐厅快靓正早餐先!今日嚟到呢间佳记粉面茶餐厅,见到佢嘅门面装修,已经知道有返咁上下历史。老细好热情,我一坐低,佢就即刻攞啲滚水,叫我可以攞嚟洗餐具,叫我慢慢睇餐牌唔使急😊佢嘅早餐真系好抵食,一个套餐,有牛油方包、煎太阳蛋、餐肉、火腿通粉、一杯热饮🌟火腿~份量好够,通粉~亦都好多,净系呢碗我已经饱左大半😆,而佢嘅汤底唔会好味精,睇得出系有煲过嘅猪骨汤🌟餐肉~非常之厚,大约目测有1.5 cm😆😆,正!🌟煎蛋~我就略嫌佢煎得熟咗少少,以太阳蛋嘅标准来讲,应该要半生熟,先至系最好食,下次要提一提先Anyway以$28 一个早晨套餐来讲,性价比真是10分高!👍抵
🌟餐肉~非常之厚,大约目测有1.5 cm😆😆,正!