2020-06-07
Nomad #太子❗️超值得到访超级有格调嘅新居酒屋x cafe❗️非常欣赏呢一间Cafe嘅概念🔥糅合左咖啡同埋居酒屋嘅食物,配上日式型格装修,可以喺舒适型格嘅环境底下享受美味嘅食物同埋咖啡🥰最吸引我莫过于女仔可以打卡、嗌一啲沙律、轻食,男仔又有得拣好味啖啖肉嘅食物🙈大家都开心。Cafe嘅杯非常之有特色✨系远道由台湾购买嘅手做陶瓷杯,装住咖啡师用心制作嘅咖啡,同埋超精美嘅拉花,体现左佢哋对餐厅食物饮品嘅要求👍🏻食物唔多但种类广泛,包括有risotto, udon, 定食等。蒲烧鳗鱼汉堡配青柠薯条🍔$128邪恶得来又吸引!面包外脆内松软,搽上牛油,感觉brochie bun!鳗鱼未算最肥美,冇一般蒲烧鳗鱼咁甜,但胜在配上沙律酱椰菜丝、味增蘑菇、猪油渣,咸甜交集,口感丰富,颇有特色👍🏻唯独系系有啲太咸🙈另外我超级钟意薯条个沙律酱,甜甜地好rich💕!味道: 4.1/5性价比: 4/5所有套餐都免费跟一杯茶或者soft drink,咖啡都只系加$20Flat white☕️$20比起一般flat white嘅淡少少但系非常细滑,一啲都唔酸唔涩,仲配埋靓靓嘅拉花同埋精美嘅杯🥰。味道: 4/5性价比:
❗️超值得到访超级有格调嘅新居酒屋x cafe❗️
蒲烧鳗鱼汉堡配青柠薯条🍔$128
味道: 4.1/5
性价比: 4/5
Flat white☕️$20
味道: 4/5
性价比: 4.4/5
整体来讲对呢间Cafe嘅印象都几好!首先环境已经够晒靓,而且感受到咖啡师对咖啡嘅制作非常认真👍🏻最特别嘅系居然有Cafe提供呢啲居酒屋食品,味道仲要唔错,绝对系想再三造访💕!