2022-04-22
「迆」——其实系读hea😛,以香港人最享往嘅生活态度为名,不过我都系上网睇先识读😳呢间位于深水埗南枫楼嘅「迆」雪糕专门店,主打出品纯素雪糕,好多都系熟悉嘅口味﹗🥰例如有柠茶味、话梅味,仲有我好钟意嘅芝麻味⭐⭐﹗呢度装修简约清新,加埋大玻璃窗,店内都好光猛,位置都好多,作为啱啱喺深水埗呢个充满本土小店、Coffee Shop嘅地方行完,天气又有啲热,食杯雪糕真系劲清凉﹗芝麻豆腐我自己钟意味道清新柔和啲嘅口味,拣咗「芝麻豆腐」,味道系比想像中更好味😋仲好大杯,芝麻味香浓配搭豆腐超滑﹗菠萝咸柠七而另一款就拣咗「菠萝咸柠七」,口味酸酸甜甜☺️,就比较钟意口味较突出,清爽、开胃嘅你,食落一开头酸啲,去到好尾开始甜返,夏天热辣辣食呢款好醒神🥳﹗两款口味都出乎意料地好好味✨✨﹗又而份量都满意,而雪糕筒都脆卜卜﹗
芝麻豆腐
芝麻豆腐