2023-08-02
今晚同朋友去了间超抵食嘅餐厅,如果在观塘区揾食,离不开都系在apm 一带,但原来行远少少都有不少新嘅选择,这里就系一个食到满足嘅好地方,餐厅位于鸿图道最尾位置,绝对唔会难揾,乘升降机一出就见到门口,直入会经过一个自助吧,内有不同沙律,冷盘,甜品自助任食,除此之外还有自助生猛海鲜任食,选择后交店员就会帮你处理,之后就会送到座位,真系服务周到!座位阔落舒适,主菜种类多,每次可以单点一款食物,出面还有刺身吧及烧澳洲牛肉烧及西班牙脆猪腩选择,不单还可以在自助活捉生猛海鲜!先在外面选择自己喜欢嘅食物,先来一个新鲜沙律菜,加埋冰镇肉质鲜甜嘅涷蟹,弹牙爽口嘅黄金螺 ,同刺身后,走一转生猛海鲜,跟厨师指定煮法,埋位等食!其实真系忙过不停!主食就点了德国咸猪手伴酸椰菜,大大只上枱,外脆烧得十分香脆,外皮入口卜卜脆,肉质嫩滑入味,必食推介!虽然主菜可以再添加,但我就留肚食埋这里嘅甜品,有最爱嘅MOVENPICK 雪糕,当然尽地一铺,每款一个!整体出菜快,没有漏单,食物新鲜!在附近揾食又系另一个推介之选!