2015-09-26 775 浏览
今日第一次黎到日之食,其中一个原因系见到除左一般放题食到既野之外,仲有烧物同锅物食。烧物除左牛肉,豚肉,羊肉,鸡同海鲜之外,仲有菇同瓜等等既蔬菜,个人认为最好味既都系鸡肉,腌得好入味又新鲜,可惜我胃口唔大,有太多野想试,所以无ENCORE。刺身方面总共有12款,全部都好新鲜又厚切,我既最爱当然都系三文鱼,甜虾同埋八爪片,实在好好味,所以我地叫左好几转。天妇罗方面我地叫左蕃薯,茄子同埋虾。几样都炸得好香脆,虾肉都好新鲜!芝麻酱素面其实好好味,特别系个麻酱,可惜份量有点儿过多,同行既朋友又唔食,细食既我如果成份食晒既话真系可以唔洗食其他野架啦。酱汁茄子有点儿过硬,有改进既空间。蟹子沙律,八爪鱼粒,螺肉,芝麻八爪鱼仔,芝麻海带丝,呢5样都好好味。蟹籽寿司+花之恋: 蟹籽寿司非常好味,紫菜一D都无淋到,至于花之恋就好特别,上面加左一D芒果蓉,同一般既有少少唔同。泡菜炒年糕: 份量唔算多,刚刚好,2个人食唔会过饱。有咁多野食,亦都有好多野未试,特别系锅物,下一次黎一定要试下佢个沙律巴同埋味噌蟹锅呀。

烧物
烧物
刺身
刺身
天妇罗
芝麻酱素面
酱汁茄子有点儿过硬,有改进既空间。
酱汁茄子
泡菜炒年糕: 份量唔算多,刚刚好,2个人食唔会过饱。
泡菜炒年糕
2015-09-07