2024-04-09 39 浏览
中午时分,我经过「森.汤咖哩」,见到店外排满咗等位嘅食客,实在太吸引。👀于是我一边上网查询,原来系观塘超夯嘅日式汤咖哩店🔥,立即约埋朋友一齐食。对于餐厅的丰富选择我哋有一种无从选择的感觉,最后我哋选择咗「四季时蔬汤咖哩餐」,已经包含咗超过10样主菜同配菜🤩。1️⃣前菜:芝士年糕𠹂㗎,系啲年糕包咗一层芝士炸过,好香口,美中不足有啲热🔥,要小心点。2️⃣小食: 脆皮烧鱼卷嗯,外皮炸得香脆,鱼卷内里嘅鱼肉肉质结实,味道刚好,定必再叫👌。3️⃣汤咖哩: 香煎大虾汤咖哩配日产珍珠米大虾烹调得恰到好处🦐,而且汤咖哩真的好味,即味但又不过咸,配日式珍珠米真系太好吃lu,唔食得罪!4️⃣拉面:吉列鳕鱼柳蕃茄汤乌龙面味道新鲜,汤底味美而清甜, 非常健康🍅。而家喺嚟就马上处理完啲面,完全无变得过腍。5️⃣汤品: 海鲜乌龙汤汤里面嘅海鲜十足,尤其系大虾,肉质饱满又弹牙🦐,非常过瘾啊。总结黎讲,中午嚟紧食个超值午餐,物超所值💯!价钱公道,份量足,服务态度好,食材新鲜。这个日式的汤咖哩餐食得味美而开心,可以明确嘅话,我会再嚟!😋"

1️⃣前菜:芝士年糕
2️⃣小食: 脆皮烧鱼卷