2021-07-26 1239 浏览
好耐冇去湾仔区,去到食晏觅食时间。竟然俾我发现咗一间新开主打日式咖喱同蛋包饭ge日式餐厅小店,忍唔住即刻入去试一试佢🤩🤩一入去就睇得出老板落足心思去装修,环境布置都好有日本风。Menu食物选择都唔少,除咗主打嘅蛋包饭同咖喱之外,仲有唔少ge小食、意粉同夏威夷丼饭。不过今日一行得两个人,个胃容量有限,只可以精挑细选心水食物☺️1️⃣咖喱吉列猪扒蛋包饭🍛$68吉列猪扒🐖:话明系厚切🔪,当然够厚身。食肉兽黎一定好满足😚。个猪扒里面都炸得又外脆内Juicy💦,好有惊喜。蛋包饭🍳:蛋够晒滑,充满蛋香,够油润又唔会腻,质地刚刚好🥰🥰而里面包住ge饭系「五目炊饭」好特别🤩咖喱🍛:绝对系呢一碟饭ge神助攻,惹味得黎又带有日式🇯🇵咖喱独有的香甜🤟🏻2️⃣明太子忌廉扁意粉🍝$62味道微辣ge明太子同忌廉汁出奇地配合。意粉软硬度适中有弹牙口感☺️,明太子落得都唔手软,啖啖都食到明太子味🤩3️⃣三文鱼刺身沙律🥗$88三文鱼同沙律菜好新鲜,配埋个温泉蛋同芝麻酱拌黎食,好醒胃😋。沙律份量都好足料😚总结:店员好亲切有礼貌,重点价钱超值,一碟咁有份量又足料ge 咖喱吉列猪扒蛋包饭,只系$68🤯🤯,其他意粉同夏威夷丼价钱都系良心价,C
一入去就睇得出老板落足心思去装修,环境布置都好有日本风。

1️⃣咖喱吉列猪扒蛋包饭🍛$68

2️⃣明太子忌廉扁意粉🍝$62

3️⃣三文鱼刺身沙律🥗$88

总结:店员好亲切有礼貌,重点价钱超值,一碟咁有份量又足料ge 咖喱吉列猪扒蛋包饭,只系$68🤯🤯,其他意粉同夏威夷丼价钱都系良心价,CP值高👍👍。绝对系值得大家支持ge小店🥳🥳🥳
厚切吉列猪扒咖喱蛋包饭
明太子忌廉扁意粉