2022-01-04
我一向有食开呢间铺到食开佢d牛脷喇沙,咁我见到佢出埋火锅套餐好似好正咁,我就即刻订左个火锅,佢原价$288,早一日之前订就可以优惠价$268订购。见佢餐牌个火锅餐系好多料,肉方面有4款选择,分别系 牛肩肉150g, 肥牛200g, 黑豚肉 150g及腩片200g。咁我今次就选择左牛肩肉同黑豚肉。上面深红色d既系牛肩肉,下面系黑豚肉。佢d牛肩肉系切得好薄,比既位又靓。就咁望d色已经好靓。牛肩肉我好快碌一碌就食。真系好重牛味!好香,唔会韧,好好食重点推介!至于黑豚肉佢系切得比牛厚少少,但都完全唔会韧,几重猪味,几好食。之后系菇,娃娃菜同金菇,份量都比好多,几抵食其他仲有鸡件,豆卜,咸蛋流心丸同其他杂丸。原先套餐系有跟甜不辣的,不过甜不辣刚好卖哂,老板事前同我讲话改为比左其他杂丸。鸡件都几滑,一点都不老,豆卜索哂D汁系好入味!咸蛋流心丸有流心又几特别。粉面方面有油面和米粉,份量几多,一定够饱。油面索哂喇沙汤汁系几好食。海鲜方面,有4只越南虎虾同蚬,蚬的份量真系好多,而且老板真系洗得好干净,蚬系完全无沙。至于虾都几大只几抵食。其实呢个份量2个人系食唔哂,最后我系要留番第2日先食得完,真系非常抵
咁我今次就选择左牛肩肉同黑豚肉。
之后系菇,娃娃菜同金菇,份量都比好多,几抵食
其实呢个份量2个人系食唔哂,最后我系要留番第2日先食得完,真系非常抵食!