1K
2022-12-21 759 浏览
平时食过日式嘅铁板烧,今晚朋友就同我试吓台式嘅铁板烧,而平时行过都少落去地下嘅food court,所以唔知这里有这间台式铁板烧,幸好朋友发现,她同公司朋友揾食时发现这里午餐超抵食外,晚市嘅铁板烧都十分丰富,所以今晚就相约一齐点了这个牛馔套餐!落单后师傅即时在铁板上开始准备今晚嘅套餐,同日式铁板烧唔同系在出菜嘅节奏,台式会同时间一道一道菜式上枱,唔似日式见食客差不多再出第二道菜式,个人觉得两种风格各有好处,最紧要都系由厨师煮出美味食物最重要!师傅在铁板上即时将牛之盛合之宫崎和牛,澳洲和牛,美国安格斯三款牛在热烫烫嘅铁板上烧,配上两款口味嘅黑椒盐、黑松露盐,味道更出,宫崎和牛肉质肥美嫩滑,配上香蒜粒,入口味道更浓郁!接住就系牛油烧汁阿根廷红虾配杂菜,同牛油香煎黑椒鲍鱼,师傅同时间一齐将两款食材一齐煮,师傅已将阿根廷红虾已去壳,入口肉质弹牙爽口,味道十分香浓;而鲍鱼亦煎得刚好惹味,入口弹牙爽口入味!接住就系份西京烧比目鱼扒,份量十足,入口啖啖肉,肉质嫩滑,师傅将鱼皮煎得十分香口入味,旁边加埋炒野菜,味道十足!套餐还有海鲜炒饭,师傅在铁板上两三下熟练手势就将不同海鲜同饭炒匀,入口饭身弹牙烟靭

师傅在铁板上即时将牛之盛合之

套餐还有海鲜炒饭,师傅在铁板上两三下熟练手势就将不同海鲜同饭炒匀,入口饭身弹牙烟靭,加上弹牙鱿鱼圈,帆立贝粒等海鲜,真系食得十分满足!

最后送上跟餐甜品伯爵茶口味同焦糖咖啡蛋糕各一,作为今晚嘅完结,感觉十分满足,份量亦十足丰富!

饮品就点了杯咸柠七消解一下铁板烧嘅热气😊
朋友推介这里真系十分抵食大份,加上质素唔错,一个价钱有齐这样份量同质素,真系超值抵食!