2017-09-12
最近食多左韩式餐厅,一黎韩式餐厅愈开愈多,二黎个人都几中意食韩菜!哈哈猪骨浓汤海鲜乌冬一般猪骨汤面配料都系配肉,但呢度比较少见系配海鲜,店员话我地听原本系会有青口但刚好无晒,介唔介意,会转左其他他配料俾我地,就系蚬。蚬出乎地好味,刚熟,所以好林,胀卜卜的!乌冬好弹牙有口感,配菜份量都好多。由于猪骨汤味比较清,所以好能食到蚬同虾呢类海鲜味。新村薄饼因为其他食物都要时间制作,系等既时候有个薄饼可以咬下都几好,不过有种似系韩式煎饼感觉。薄饼皮系煎过上面放入薄饼料再焗。芝士劲多,馅料有好似蜡肉既肉粒,好香口,味浓!应该系猪手泡菜爆炒芝士豚肉估唔到份量有咁多!!成大碟!而且会你面前制作!职员先将豚肉分开烤熟,之后再处理其他配菜,最后放到你面前时已经系一份肉加菜!泡菜少辣,而肉质有种烟韧感,好林,加埋芝士,全部一齐放入口,个人觉得好似韩剧个种一匙食法最好,而且味道配合得好,有齐色香味同各种口感,好值得推荐!芝士高丽酱烤鸡呢款会系你面前煮溶芝士,直到芝士可以拉丝再同每件鸡倦起一件一件,摆好,夹俾你食!招呼一流!唔好睇少,份量其实都好多,优惠价好抵食!希望唔好甘快加价啦!懒人既我点左要无骨烤鸡,啖啖肉
猪骨浓汤海鲜乌冬
新村薄饼
应该系猪手
泡菜爆炒芝士豚肉
芝士高丽酱烤鸡
懒人既我点左要无骨烤鸡,啖啖肉食落口又系好方便,味道系酸酸甜甜,同食炸鸡差不多,不过唔经油炸感觉无咁油,另外有年糕做配料。正!
jk brother系一间唔错既韩食餐厅,野食有心思又好味!会再黎!!