2018-12-22 173 浏览
今日约咗宝嘅朋友嚟打边炉,未到八点兆万中心楼下已打晒蛇饼排队搭lift上去,真系夸张,唔系讲笑等左成半个钟咁滞!上到去老板好好笑容咁问我地几多位,就安排左我哋坐喺卡位。饮品区同酱料区都几多选择,有成jar竹蔗茅根可以任攞仲竟然有啤酒任攞!酱料区唔少得嘅当然有炸蒜同生蒜,芝麻酱变咗做芝麻花生酱,入边仲有花生粒添喺酱料区上面仲有几款前菜可以任攞,手拍青瓜好好食!仲有猪红食添!任食边炉黎讲材料选择都算好多,啲名仲好盏鬼哈哈汤底选择非常多(另外仲有一张)但最近天气变化太劲,所以就算好想食佢嘅鸡煲,都决定叫一个清润啲嘅汤底,唔想咁浓味!银杏汁菜干白肺煲,就系我哋嘅选择啦!哗捞起啲汤渣发现果然有好多肺喺里面,真材实料!汤头几鲜甜, 仲有好劲嘅菜干味!先来嘅就系打边炉又唔少得嘅响铃!每人比多$7都要叫呢个即炸响铃嚟食!新鲜热辣炸起果然唔同啲,浸落汤底1秒即刻食仲可以有脆卜卜嘅感觉!手打墨鱼滑同虾滑都好好食,感觉一啲都唔cheap,好弹牙好足料今日嘅是日海鲜系海蚬,感觉都好鲜甜新鲜推介大家要食佢哋嘅安格斯牛柳粒,非常之有牛味,又唔会痴牙同韧佢哋嘅丸都唔会系平货,尤其钟意佢个流心蟹皇丸!大家绝对可以放心

上到去老板好好笑容咁问我地几多位,就安排左我哋坐喺卡位。
饮品区

饮品区同酱料区都几多选择,有成jar竹蔗茅根可以任攞
仲竟然有啤酒任攞!
手拍青瓜
食材选择

任食边炉黎讲材料选择都算好多,啲名仲好盏鬼哈哈
汤底选择

银杏汁菜干白肺汤
即炸响铃

今日嘅是日海鲜系海蚬,感觉都好鲜甜新鲜
牛柳粒

佢哋嘅丸都唔会系平货,尤其钟意佢个流心蟹皇丸!大家绝对可以放心嗌
炸鱼皮

萝卜同埋炸鱼皮都系可以encore嘅选择!
甜品区
甜品区选择唔多只有三样,我就试咗红豆味雀巢雪糕,估你唔到咁好食,唔太甜唔系假味, 入边仲有一粒粒红豆!

百几蚊可以食到咁多好食嘅材料同汤底,绝对超值,强烈推荐!