2024-04-23
偶然间见到星荟馆,点解咁多人呀?上网一查,原来系西环有名既高级中菜馆🔥,无啦啦心口荷裤、同男朋友一齐嚟试😍。我地就点咗个特色星荟餐,可以一次过尝到好几款佢哋最拿手嘅菜色,真系太吸引我啦🤩。1️⃣前菜:星荟十八盏食得出心机。2️⃣热盘:七头花胶扒伴鹅掌好浓郁嘅汤汁同腍咗嘅花胶配埋鹅掌,整个就系滑溜溜,入嘴即化。3️⃣主菜:黑胡椒龙虾伴煎米底哟喂,个龙虾🦞就真系大得惊人,而且香烤得刚刚好,同香煎的米底一齐食,香口得黎又饱肚。4️⃣温食:姜葱霸王鸡煎得表皮好香,鸡肉又香又滑,唔会太油,就算食完,回味都系香得黎😋 。5️⃣结尾:精美甜品无论几饱,甜品一定要食,佢哋个甜品真系几得我心,我会再返嚟。餐厅环境好舒适,服务员态度又好,丝毫无霸气,但就能给人感到宾至如归咁。呢个价位有得食呢啲高级食材,真系太超值啦👍🏻!呢度绝对适合周末同朋友一齐食,下次一定要再嚟!
我地就点咗个特色星荟餐,可以一次过尝到好几款佢哋最拿手嘅菜色,真系太吸引我啦🤩。 1️⃣前菜:星荟十八盏
食得出心机。 2️⃣热盘:七头花胶扒伴鹅掌
好浓郁嘅汤汁同腍咗嘅花胶配埋鹅掌,整个就系滑溜溜,入嘴即化。 3️⃣主菜:黑胡椒龙虾伴煎米底
哟喂,个龙虾🦞就真系大得惊人,而且香烤得刚刚好,同香煎的米底一齐食,香口得黎又饱肚。 4️⃣温食:姜葱霸王鸡
5️⃣结尾:精美甜品