今日同朋友黎Aeon shopping, 行完search下附近有咩食,原来康怡广场有间日本火锅,一人一锅唔使争😋去到啱啱开门,已经好多人喺门口等,我哋拣咗个午市极级美国和牛套餐$239,午市放题90分钟,价钱实惠。而且呢个价钱已经可以免费追加和牛、牛肩胛肉、牛肩肉、牛舌、鸡腿肉,豚肉,仲要啲肉系有质素。出面自助吧都好吸引,冷盘竟然有我至爱既八爪鱼、螺肉同埋中华沙律,汤底我哋拣咗骨胶原美颜玫瑰花胶鸡白汤,虫草花胡椒猪肚汤。汤底黎到,有冰玫瑰花,仲放左干玫瑰花,感觉好清新,虫草花都好足料,食落去仲好香胡椒,果然无拣错,最正系食食吓,佢系加汤唔系加水,唔会食到啲味道淡晒,我地每款牛叫左一碟,三款牛味道都好浓郁,油脂亦非常平均,入口易溶,另外推介牛舌,厚度岩岩好,非常弹牙,唔会好韧,蔬菜亦好新鲜,最后甜品时间,不得不说一下迦纳朱古力雪糕,好好味,朱古力好浓,雪糕好滑,细细条好正,仲可以试多几款雪糕,真系超级满足。