2024-10-03
劲劲劲满足嘅一餐!打边炉除咗汤底最紧要足料!鲍鱼、带子、大大只蚝、封门柳、象拔蚌刺身.....太多嘢食都讲唔晒,依家原来系16年老店,专做熟客街坊生意,现场气氛非常热闹,店员老板都好热情,今次食咗:🐮象拔蚌肥牛二人海鲜套餐(HK$688)锅底:生拆蟹肉海鲜套餐入面有晒咁多嘢食,好夸张!汤底方面:里面加咗新鲜嘅大虾同沙白蚬,师傅用腐皮包住不同类型嘅食材,拆咗腐皮之后,就可以夹起「腐皮瀑布」,仲有蟹柳、素翅、萝卜、鸡脚......呢个就系百搭汤底,大虾充满海鲜精华,咸鲜味香浓配咩都好食!🩷生猛象拔蚌刺身(例)象拔蚌刺身好新鲜,呈现象牙白色泽,质素拍得住我平时去日式餐厅,每片厚薄均匀口感爽脆,肉质软滑,正!🤎冰镇鲍鱼2只优质嘅贵价食材都包埋喺个餐度,冰镇鲍鱼我哋直接食,鲍鱼劲爽口,调味恰当,一啖一口好滋味,食完都会回味!🩷🐃手切封门柳「真系有成只牛喺度!」🐃上枱嘅时候都吓一跳,封门柳属于「牛横膈膜肌肉」的部位,一望到牛肉雪花分布,就知道喺优质货色, 呢款牛肉油脂唔算好多,但系肉味香浓,打边炉渌两下就食得,牛魔王一定会好钟意!海鲜🩷元贝2只🩵广岛蚝2只用料都几优质,两款都大大只,鲜味十足,特别
🐮象拔蚌肥牛二人海鲜套餐(HK$688)
锅底:生拆蟹肉海鲜
套餐入面有晒咁多嘢食,好夸张!
🩷生猛象拔蚌刺身(例)
🤎冰镇鲍鱼2只
🩷🐃手切封门柳
「真系有成只牛喺度!」🐃
海鲜
🩷元贝2只🩵广岛蚝2只
用料都几优质,两款都大大只,鲜味十足,特别钟意食广岛蚝,肥美胀卜卜!
🤍养颜花胶
超级大份嘅花胶,加入汤底熬至软腍腍,口感好丰富,吸收晒汤底精华超正!
🤍手打墨鱼丸4粒
入面蕴含粒粒墨鱼粒,爽口弹牙!
🥟云吞拼水饺各两粒
云吞水饺属于新鲜饺子🥟,云吞系云吞店质素,唔系冰鲜货色,食落去特别好味!
已经食到好饱,原来仲有蔬菜🥬乌冬!
✨海鲜新鲜食材优质,价钱亲民街坊价,老板劲好人热情招待,仲问我哋食唔食糖水!?