2018-12-22 580 浏览
天气冻就梗系想食啲热辣辣嘅野,朋友提议话想食海鲜蒸锅,仲推荐元朗有间话好好食的,叫蟹仙地点距离地铁站都有啲远,餐厅装修朴实,天花顶上面仲有几盏靓靓钻石大转灯听店员讲老板系香港既海鲜入口商,海鲜天天直接空运到店铺,会拣最靓嘅海鲜到餐厅!我地就叫左9款海鲜嘅餐,每人盛惠$298越南顶角膏蟹(2人一只)呢只膏蟹真系不得了,啲蟹膏多到挤晒出黎,好肥美!而且都好多蟹肉,好鲜甜好正啊!澳洲青年龙虾 (2人一只)龙虾好厚肉,肉质爽弹,仲有少少膏添海鲜大拼盘材料好丰盛呀!纽西兰青口好肥厚又鲜甜!贵妃蚌超级大只,都几爽口,好新鲜添啊!深海龙趸片系厚切的,鱼肉嫩滑,鱼皮仲带有胶质,口感不得了哦!鲍鱼已经贴心地清洁干净,餐厅已去除左肠,可以成粒直接食,一啲都唔腥,好鲜味!日本大元贝一样好厚肉,食完只元贝之后记得饮埋个壳上面嘅汤汁,系精华黎架好清甜!海虾肉都几厚身,肉质结实,虾味浓郁蔬菜篮有娃娃菜、南瓜、粟米,新鲜又健康最后黎到全晚的重头戏,就系将蒸锅底下嘅粥底加入海鲜汤后熬制成粥,所有海鲜精华渗透晒入饭粒,粥底都几绵滑,每口粥都好鲜甜喔物超所值又大满足嘅海鲜蒸锅晚餐

越南顶角膏蟹(2人一只)

澳洲青年龙虾 (2人一只)
龙虾好厚肉,肉质爽弹,仲有少少膏添

海鲜大拼盘

海虾肉都几厚身,肉质结实,虾味浓郁

蔬菜篮

有娃娃菜、南瓜、粟米,新鲜又健康

物超所值又大满足嘅海鲜蒸锅晚餐