2020-09-23
有一日路经太子,突然好想食米线,仲要有黄店,梗系要入去支持下啦。老板娘好热情,会同你倾吓计。点左冬菇,腩肉同牛柏叶,麻辣宽薯粉。啲𩠌嘅份量都好够多同入味。麻辣薯粉最紧要就系个汤底,我个人比较钟意食比较麻嘅汤,而呢一间就做到啦!麻未比较劲,辣味都好够喉!薯粉都煮得啱啱好,因为自己试过系屋企煮宽薯粉,所以知道煮呢啲宽粉真系好需要时间同埋好不容易。最最最最后介绍嘅系,令我印象深刻嘅冻柠茶!虽然我唔系好识形容,唔知系咪饮开嘅冻柠茶都系差唔多款,所以冇乜太大嘅期待。但系𠮶日饮果杯,唔知系个柠檬特别新鲜定系点样呢?杯冻柠茶真系好好饮,有一阵好香嘅茶味同埋好新鲜嘅柠檬味。起初我以为自己太夸张,然后比朋友试饮一啖,朋友都觉得系有啲特别~ 所以可以试吓过去叫佢个柠檬茶,不过唔知系咪咁啱我哋𠮶日好彩呢?
点左冬菇,腩肉同牛柏叶,麻辣宽薯粉。
啲𩠌嘅份量都好够多同入味。