2022-12-12
见到OpenRice好多人讨论过呢间麻辣风云今次终于去试吓!个个都推荐炸馒头同埋酸菜鱼~一于去try下佢!-炸馒头 ($58) *打卡必叫*放左系诸葛亮坐紧嘢船上面,有啲白色嘅烟飘下飘下劲有feel!!超~~~~香脆!系每个人去麻辣风云都会叫嘅野食(((o(*゚▽゚*)o)))一定要热辣辣咁食,唔好放太耐啊!推荐指数:✨✨✨✨✨-酸菜鱼($268)份量好大,劲多配料(((真系多到一见到大家都哗出黎))),食极都好似食唔晒啲鱼咁!好怕食鱼有骨嘅我都食得到,真系无乜骨!而且要赞佢莴笋真系好多,超钟意食莴笋嘅我真系劲满足!会比较系麻多过辣🤣~食到好过瘾哈哈哈推荐指数:✨✨✨✨✨-自选干锅($68底+另最少加五款菜)我哋拣左 鲜虾 鸡件 椰菜花 薯仔 莴笋份量大,好抵食,叫左鸡件同鲜虾份量都好多啲配菜超送饭 连虾壳都好入味!而且佢有得拣少辣 怕辣嘅朋友都可以试下( ´ ▽ ` )ノ推荐指数:✨✨✨✨-黑糖脆炸糍粑($58)糍粑好香软糯,食落唔会痴牙本身已经谂咗淋黑糖系上面加埋黄豆粉好香 不过希望有多啲黑糖🤣🤣🤣🤣推荐指数:✨✨✨✨-小炒花菜($88)有少少辣,入边仲有啲猪肉碎碎地 食极都有!不
今次终于去试吓!
个个都推荐炸馒头同埋酸菜鱼~
一于去try下佢!
炸馒头 ($58) *打卡必叫*
一定要热辣辣咁食,唔好放太耐啊!
推荐指数:✨✨✨✨✨
酸菜鱼($268)
好怕食鱼有骨嘅我都食得到,真系无乜骨!
而且要赞佢莴笋真系好多,超钟意食莴笋嘅我真系劲满足!
会比较系麻多过辣🤣~食到好过瘾哈哈哈
推荐指数:✨✨✨✨✨
自选干锅($68底+另最少加五款菜)
我哋拣左 鲜虾 鸡件 椰菜花 薯仔 莴笋
份量大,好抵食,叫左鸡件同鲜虾份量都好多
啲配菜超送饭 连虾壳都好入味!
而且佢有得拣少辣 怕辣嘅朋友都可以试下( ´ ▽ ` )ノ
推荐指数:✨✨✨✨
黑糖脆炸糍粑($58)
糍粑好香软糯,食落唔会痴牙
本身已经谂咗淋黑糖系上面
加埋黄豆粉好香 不过希望有多啲黑糖🤣🤣🤣🤣
推荐指数:✨✨✨✨
小炒花菜($88)
有少少辣,入边仲有啲猪肉
碎碎地 食极都有!
不过唔系太推荐,建议叫多一碟炸馒头好过🤣
推荐指数:✨✨✨
酸辣土豆丝($108)
酸大过辣,份量较少,唔值得叫
推荐指数:✨✨
凉拌烧椒皮蛋 ($68)
皮蛋好香,辣椒同皮蛋嘅配合好夹
不过份量都系有啲少
推荐指数:✨✨
干煸肥肠($118)
肥肠份量都几多,食极都仲有
觉得辣椒有啲多,视觉上系几正,不过食起上嚟有啲麻烦🤣🤣🤣
推荐指数:✨✨✨
菊花蜜($58/埕)
菊花物用埕上都几特别,再用埋酒碟形状嘅杯,好似翻左古代饮酒咁,打卡一流!味道唔会好腻,大概系出面嘢饮嘅少甜,清清地几好味,不过份量唔算好多,唔够喉🥲
推荐指数:✨✨✨
水蜜桃杂果梳打 ($38/杯)
剩系得梳打,饮到最尾𠮶两啖先有杂果嘅味道
建议叫多埕菊花蜜好过🤣🤣🤣🤣
推荐指数:✨
实际上觉得冇人哋食评写得咁好食(;´༎ຶД༎ຶ`)
但系钟意炸馒头/酸菜鱼嘅朋友都可以去试吓!
唔知系咪𠮶日舖头太多人,店员好似有啲忙(´・ω・`)
态度就唔算系好啦
麻辣风云 (旺角)
地址:旺角弥敦道628号琼华中心10楼