2018-12-29 276 浏览
之前有个朋友同我讲东海堂有一个包好好味,所以今日返工前经过呢间东海堂就买咗嚟试试唔记得咗个名系乜嘢,好似系叫北海道软芝士牛乳包,不过拎上手好轻我已经估到自己食完一定唔够饱,所以就买多件甜品肚饿嘅时候食 软芝士系酱酱既质地,比较浓稠,有啲似食紧芝士奶盖嘅感觉,而且都唔少😍食落好香芝士同埋牛乳味,连埋松软既面包一齐食,好好味身为一个抹茶控,见到抹茶蛋糕就即刻流晒口水,尤其是东海堂,间唔中就出啲好靓嘅抹茶蛋糕,呢件就系其中一款首先蛋糕嘅层次十分丰富,黑色𠮶层系竹炭蛋糕,虽然食唔出咩味,但觉得好特别抹茶味海棉蛋糕好松软,够湿润,加埋Mousse一齐食,抹茶味好香浓又唔会太甜,底底既朱古力脆脆都好好味,值得回购
我已经估到自己食完一定唔够饱,所以就买多件甜品肚饿嘅时候食