2024-04-29 65 浏览
今日同🐧🐧 朋友去旺角行街街❤️ 顺道黎试下依间新假期同埋openrice 都推荐过嘅地道特色台湾面👍今次🐧 决定挑战下自己食辣😋 特登叫咗餐厅招牌麻辣牛肉牛筋面🥰❤️ 个麻辣汤底好浓郁超级香😋 麻度同辣度平衡得好好👍 食落又难得地唔会好油🤭 真系好出色❤️ 牛肉煮得好腍,食落好嫩好入味,牛筋几爽几弹牙,两者都好出色😚 食台湾野点少得台式地道小食🤩 我地叫咗咸酥鸡、梅子地瓜条同埋台湾香肠🥰 全部都劲大碟超抵食🤤 咸酥鸡炸得又酥又香口,入面嘅鸡肉仲好鲜好嫩,加埋椒盐真系好惹味👍 梅子地瓜条同样炸得火喉啱啱好,梅子粉酸酸甜甜嘅滋味,令地瓜条嘅甜味更出众,好好味🤤 台湾香肠同样好正❤️ 外脆内嫩,肉汁满溢,真系送几碗饭都仲得😘