2018-04-04
呢间用变形金刚做主题嘅米线店好有特色,好难得见有食肆揾模型角色做招徕,而且认真程度值得一赞,唔单止门口有只应该有两米高嘅大黄蜂系度够晒型格,仲识发光,而枱上嘅柯柏文装住辣椒油,好有新意。店内主推炸珍珠奶茶,咁梗系要试吓。估唔到真系几有惊喜,系一粒粒炸到金黄嘅炸物尔配埋炼奶,先蘸一下炼奶再入口,表皮果然炸得好香脆,个饀好烟韧而且好香奶茶味,仲有一粒粒嘅珍珠系入面,完美呈献返珍珠奶茶嘅味道同口感,唔怪得系店内推介。烧安格斯牛肉牛舌汤面标榜每天煲制,食落果然好香浓之余无味精感,个汤可以放心饮,而牛舌好肥厚而且烧得好香,好值得食。酸辣小窝红薯粉($48),有好多𩠌系面,满到一睇就觉得物超所值,有猪肠、猪软骨、鸡翼尖等,而个汤底同样系熬制而成,所以唔会有好重味精嘅感觉,难得地酸辣汤底都可以放心饮落肚。蒜香烧金菇,金菇同蒜蓉一向都系perfect match,而呢度嘅整法系加埋炸蒜同葱,令到个香味再高一个层次、丰富。