2024-10-21 143 浏览
🔺阿拉斯加长脚蟹:超级推荐!见到呢只长脚蟹腿同我手掌一样咁大,肉质软嫩而且仲好鲜甜!我同朋友边食边感叹呢个价钱可以食到咁高质嘅海鲜,好抵! 🔺鲜北海道北寄贝:贝肉又香又鲜甜,口感爽脆,清蒸后贝肉嘅汁水流出,形成浓郁嘅酱汁!我同朋友都食到舐舐脷😋 🔺苏格兰刺身带子:带子好软嫩鲜美,冇一丝腥味,加埋海草配西京面豉,𠮶种甜甜咸咸嘅口感我真系好中意,成碗汤汁我都饮晒😻 🔺墨鱼滑 虾滑:用新鲜墨鱼打制,一点杂肉都冇,用蒸煮嘅方式更加凸显新鲜味道!虾滑同墨鱼滑都十分爽口弹牙、鲜香味浓! 🔺日式京葱酱油配本地鸡:除咗海鲜佢哋仲有鸡肉,本地鸡嘅肉质鲜嫩多汁唔会鞋,腌制过后味道更加香浓,唔错!👍🏼 其实食咗一半我哋就已经半饱,但系因为太新鲜太好味我哋连最后一道甜品都食晒,超推荐畀钟意食海鲜嘅朋友~