2023-11-09
🤑激平价$8🇭🇰花生酱千层酥 🥜 超厚粗粒花生酱夹心 酥皮超酥脆 回购无数次 ✅ 🐭 米奇老猪Vol. 413🐷[百事吉饼店]身为百事吉嘅忠实拥趸几乎每日都会帮衬 🤭继芝麻包、豆浆蛋白(迟d出post再详细介绍、超推荐)之后呢个千层花生酱酥荣登老猪嘅Top3🥉⚠️记住要去湾仔道果间先有㗎!.🐖🐖 《千层花生酱酥》🐖🐖 💰$8💰中间嘅厚层花生酱夹心超❣️香❣️🥜口感扎实 呈干身膏状 但完全唔会油腻❣️而且捞左好多炒/烤香左嘅原粒花生又脆又香口❣️花生迷approve ✅酥皮系港式杏仁酥条嘅口感 🇭🇰面头洒左糖霜 提升左甜度首层比底层更富空气感 更松化虽然无法式拿破仑嘅焦糖牛油香🥹但为左个花生酱 我可以😎.❣️🐭总评分🐷❣️味道:8.4/10 服务:N/A环境:N/ACP值:✴️ 高 ✴️ENCORE:✅ .自费️⭕/试食.📍百事吉饼店 📍湾仔湾仔道67号地舖其他分店(不过⬇️呢间无)湾仔石水渠街15号地舖.#米奇老猪_湾仔区#米奇老猪_糕点#米奇老猪_花生#百事吉 #湾仔美食 #铜锣湾美食 #千层酥 #酥皮 #杏仁酥 #杏仁条 #花生 #花生酥 #花生酱 #花生控 #粗粒花生酱 #拿破仑 #拿破仑蛋糕 #千层
🐭 米奇老猪Vol. 413🐷
[百事吉饼店]
身为百事吉嘅忠实拥趸
几乎每日都会帮衬 🤭
继芝麻包、豆浆蛋白(迟d出post再详细介绍、超推荐)之后
呢个千层花生酱酥荣登老猪嘅Top3🥉
⚠️记住要去湾仔道果间先有㗎!
🐖🐖 《千层花生酱酥》🐖🐖
ENCORE:✅
自费️⭕/试食
📍百事吉饼店 📍
湾仔湾仔道67号地舖
其他分店(不过⬇️呢间无)
湾仔石水渠街15号地舖
#米奇老猪_湾仔区
#米奇老猪_糕点
#米奇老猪_花生
#百事吉 #湾仔美食 #铜锣湾美食 #千层酥 #酥皮 #杏仁酥 #杏仁条 #花生 #花生酥 #花生酱 #花生控 #粗粒花生酱 #拿破仑 #拿破仑蛋糕 #千层蛋糕 #香港面包 #港式面包 #港式美食 #香港甜品 #湾仔好去处 #芝麻包 #菠萝包 #花生朱古力 #平价美食 #花生粉 #炒花生 #唐饼