2017-09-28
好出名的东喜茶,一直都无机会试,今日经过观塘,竟然系个头开左分店,咁即系分明逼我试jie😏下午4pm都人头涌涌,其中一个贪新鲜嘅人头就系我啦!本身我系怕肥港女,想饮水果茶就算,但系东喜茶最出名就系芝士奶盖系列,难得经过,又无理由唔试Signature嘅~~~试左芝士瓜瓜。芝士奶泡真系好Rich,有啲咸香嘅芝士味,又有奶泡嘅香甜❤️不过最抵赞系个西瓜汁,真系好新鲜,味道天然,果然系用新鲜生果呀下!西瓜汁仲带啲沙冰texture,叫左少甜刚刚好,最like系西瓜味同茶味好夹。一啖肥到爆嘅奶泡,再mix一啖清凉西瓜汁,巧正呀❤️❤️❤️ 老老实实,个价钱真系一啲都唔平,都要成$30、$40一杯,真系一啲都唔平,但系质素又真系好,又用上新鲜生果,一分钱一分贷,算你啦!下次有机会会试埋其他口味。
下午4pm都人头涌涌,其中一个贪新鲜嘅人头就系我啦!
下次有机会会试埋其他口味。