2024-09-11 914 浏览
系旺角T.O.P见到有mochiffon😍买咗件三重开心果芝士蛋糕 谂住如果好食嘅话 生日蛋糕都买佢😆当然最后系好好食 所以生日蛋糕都买左佢~🎂 4吋宇治抹茶黄豆 $360蛋糕标榜少油少甜 绝对冇呃人!一食落口充满茶味 完全唔甜 可能钟意甜嘅人要留意👀蛋糕完全0油腻感 食完都唔腻🤩 cream系上面多少少之外 侧边都系薄薄一层 平时我食好多cream嘅蛋糕 系会剩低啲cream🙈 呢个蛋糕cream量真系好啱我😆到切开蛋糕 真系吓亲🫣 黄豆粉嘅谷物脆脆山泥倾泻咁🤣 劲足料!平时我都好钟意食有咬口嘅原块麦片 呢个排山倒海嘅谷物脆脆真系好啱我食🤤麻糬够晒烟靭😝 (私心想厚多少少👉👈)整体成个蛋糕都超好食🫶🎂 三重开心果芝士蛋糕 $60呢个价钱少贵🙈 不过真系好好食 偶尔食下非常值得👍开心果芝士馅真系好香浓😍呢个麻糬超厚😎 开心果脆饼嘅味道应该比开心果芝士馅盖过左🤣麻糬+脆饼+蛋糕 多重口感🤤 整体食落去都好香开心果味😍原个蛋糕真系又足料又好食 价钱合理 抵食👍小蛋糕虽然有少少贵🙈 但味道值得🖐️🖐️超大力推介
系旺角T.O.P见到有mochiffon😍
当然最后系好好食 所以生日蛋糕都买左佢~

🎂 4吋宇治抹茶黄豆 $360
蛋糕标榜少油少甜 绝对冇呃人!
一食落口充满茶味 完全唔甜 可能钟意甜嘅人要留意👀
麻糬够晒烟靭😝 (私心想厚多少少👉👈)
整体成个蛋糕都超好食🫶
宇治抹茶黄豆