2020-11-11
一到步餐厅,好快就有待应招待入座,入座后,待应就随即比左餐牌我地。餐厅提供唔同类型既汉堡包,有牛、鱼、海鲜、鸡、鸭,连素类都有,适合素食者来试。今次我和朋友试了一个特量芝士牛肉汉堡和香脆鳕鱼柳汉堡。贪吃的我们,还叫了一个牛油果酱芝士薯条和冻榛子朱古力。 首先,榛子朱古力味道浓郁,难得榛子味重又唔甜,喝了有解喝既感觉。如唔想饮汽水,用佢黎配汉堡包和薯条都系一个不错的选择。 之后就好快黎埋牛油果酱芝士薯条,一黎见到好多牛油果酱芝士系铺满薯条上面,身为牛油果控的我,十分兴奋。一食落口,脆脆既薯条再加上牛油果酱芝士食,简直一流。估唔到唔点其他酱汁,都有意想不到的惊喜。可能芝士配左牛油果酱,所以食得多都无太漏既感觉。 两个汉堡既份量都好劲,好厚身! 餐厅已经好贴心咁切开左一半先上,方便客人进食。有时食其他汉堡包,太厚又唔切开一半,真系有点难进食。 我就试左特量芝士牛肉汉堡先,一咬下去,就食到热溶溶既芝士溶左系块牛肉度,牛肉熟度刚刚好,好好味。再有埋番茄同生菜夹住,好juicy!整体黎讲都好满意!而个包皮都是软软的! 至于香脆鳕鱼柳汉堡,块鱼柳外脆内软,热热的与沙律酱汁溶埋一齐,再加埋番
牛油果酱芝士薯条
特量芝士牛肉汉堡