2023-06-28
趁放假同friend入去愉景湾Chill下💗见到香港愉景湾酒店最近有期间限定嘅 「蜡笔小新主题下午茶套餐」,以可爱嘅小生做主题🫶🏻即刻book位先。拣咗靠窗位置,个景好开扬!而个蜡笔小新主题下午茶套餐共有15款咸甜点,每款有2件($498/2人)全部都靓靓,仲要超级饱肚🤤包括有▫️炭烧三文鱼奶油包多士 配三文鱼籽▫️新鲜蟹肉叼草牛角包▫️扒火腿芝士三文治 配黑松露酱▫️西班牙蔬菜特饮▫️脆炸鲜虾丸 配甜辣汁▫️脆炸牛肉 配山葵及沙律酱▫️焗松露酱大蒜挞▫️日式红豆麻糬▫️日式绿茶柚子卷▫️白桃慕丝饼▫️红桑子及白朱古力忌廉泡芙▫️芒果夹心云呢拿慕丝▫️爆米花焦糖奶冻▫️精选马卡龙▫️英式松饼最特别用咗镜面圆形下午茶架来盛著,几十件放晒上去感觉超澎湃💗打卡好靓!其中有几件甜点颜值好高👉🏻 包括有成支雪条模样但唔系雪条嘅💗芒果夹心云呢拿慕丝🥰食落去入面好滑,有云呢拿同埋芒果香,又唔会太甜。件件都好合我口味,其中我最like脆炸牛肉,咬落啖啖肉🤤牛味香浓。仲有外脆内软嘅Macaroons同埋好有口感嘅爆米花焦糖奶冻🫶🏻我都好钟意。而小小杯蔬菜特饮入口清新好refresh ! 饮品点热咗杯Mocha ☕️有小生个样喺咖啡上面
包括有
▫️芒果夹心云呢拿慕丝
▫️爆米花焦糖奶冻
▫️精选马卡龙
▫️英式松饼
饮品点热咗杯Mocha ☕️有小生个样喺咖啡上面架。另外点咗水蜜桃冰茶🫶🏻消暑解渴夏天啱晒。
而每套下午茶套餐仲会送返蜡笔小新叉匙一套,蜡笔小新粉丝表示超happy 💗 食完嘢梗系继续去打卡啦,喺酒店多个角落有小新嘅踪影,今次真系又食又玩好happy。