2021-07-09
Friday Cafe & Wine Bar @上环📍上环孖沙街8-10号金满大厦地舖餐厅走工业风格 仲有好多Marvel Figure 位置好近上环站 平日放工既朋友仔同朋友约食饭倾下计 呢度都唔错 亦有酒提供🥂▫️芝士肉酱千层面 $98口感丰富 仲有好多薯蓉围住系2边 饱肚感十足!可以同几个朋友一齐share🤪 芝士仲有拉丝效果🧀😍 真系好邪恶😩蕃茄肉酱味超浓!▫️忌廉蟹肉意大利饭 $128 有满满嘅蟹籽同蟹肉 每一啖都食到丰富嘅蟹肉又唔会腥🤩 份量好多!😆 好多三色椒同菇系饭入面 口感更丰富😋 意大利饭偏硬身 我个人钟意淋d但朋友觉得咁样啱啱好 几有咬口~不过整体调味可以再调得好d 面头既蟹肉咸左d😣☕️3D Mocha $70立体花花 造型可爱到爆登😆 有猫 狗 熊仔可以画 但我就拣左random😚 朱古力味香醇浓郁偏苦 口感顺滑👍🏼 虽然价钱颇贵 但值得欣赏咖啡师既手工拉花🥰🍯Honey Earl Grey Latte $38伯爵茶好清香 配上柔滑既鲜奶 整体味道比较淡~👅好味:4/5💲价钱:3.6/5🌟性价比:3.8/5👀环境:4/5👥服务:4.2/5
Friday Cafe & Wine Bar @上环
📍上环孖沙街8-10号金满大厦地舖
▫️芝士肉酱千层面 $98
▫️忌廉蟹肉意大利饭 $128
☕️3D Mocha $70
🍯Honey Earl Grey Latte $38
伯爵茶好清香 配上柔滑既鲜奶 整体味道比较淡~
👅好味:4/5
💲价钱:3.6/5