2014-12-18 210 浏览
坦白讲,小弟都唔喺餐餐食好嘢,今日又为咗工作,我又过嚟荔技角做嘢同食饭!都喺果句啦,食得茶记,不能计较味道,只为咗填饱个肚就算!嚟到依间茶记已经喺一点半,但依然超多人,而且环境喺新装修,对于茶记嚟讲,算喺几好!我自己叫咗精选午餐B 《香草扒鸡胸拼吉列鱼柳》配意粉,白汤加餐饮热菜蜜!先讲白汤,其实都系大路茶记汤,味道唔算特别!但异常超咸!食开重口味我都顶唔顺!热菜蜜都喺大路到唔大路,冇西洋菜味,又得个甜字,不过都算啦!可能饮完个超咸忌廉汤,食乜都冇乜味!香草扒鸡胸拼吉列鱼柳配意粉,其实本身都冇期望,但竟然可以一束意粉之中,可以煮到有一两条喺唔熟,咁真喺经典!唔喺鸡蛋中挑骨头,但真喺未试过!问心:食得茶记,只为咗填饱个肚就算!42蚊,就觉得唔喺咁抵食!

忌廉汤
热菜蜜