2015-05-22 302 浏览
早两日20号系我嘅生日!我们一家都系选择咗去「皇庭汇」旺角店食饭庆祝!我们当日叫咗全部都系海鲜!最开心的是样样都仍然保持水准,长脚蟹可能经过特别处理过,非常新鲜弹牙,肉汁鲜甜!系我食过咁多间处理得最好!系我的极力推介!可以清蒸!可以蛋白花雕蒸!我自己最钟意清蒸!顶角膏蟹,一只清蒸、一只笼仔膏蟹蒸饭,各有各特式!特大元贝,是我食过咁多次最大的!劲劲劲大!我最喜欢的冰镇南非鲍鱼!这个要一次过食2只先够喉!因为实在太好味!值得一赞系瑶柱蛋白炒饭!有大师级水准,啲饭炒得粒粒好干身!色香味俱全!天鹅生果拼盘,非常有心思同创意!总括来讲!这一餐是我食过咁多海鲜,最新鲜和最水准,时间控制得好好嘅一餐!价钱公道!而且不要搭咁远车去西贡,流浮山或鲤鱼门食海鲜喇!「皇庭汇」旺角店畀咗我一个超美好嘅生日回忆!
早两日20号系我嘅生日!
笼仔膏蟹蒸饭
清蒸膏蟹