2022-05-27 138 浏览
牛壹台食 (湾仔)湾仔轩尼诗道61号四宝大厦地下分店地址:九龙湾宏照道6号鸿力工业中心B座地下B4A舖台式卤肉拌饭 $58卤肉份量好多,肉质嫩滑,油脂丰富偏半肥瘦,唔会过份入口即化,入口会滑嫩带啲啲黏,要稍微咀嚼一下,会愈食愈散发出劲浓郁既猪油香,味道亦岩岩好,唔会太甜太咸,配搭白饭食超级好送饭海苔盐酥鸡 +$34盐酥鸡炸得外皮酥脆,但完全唔会有一丝油感,海苔更加系画龙点睛咁带出鸡肉时鲜香,盐酥鸡内里肉质鲜嫩,仲保持到鸡肉既肉汁,完全唔会柴身,份量都好多下,好抵食皇牌珍珠鲜奶茶 +8奶茶茶底够鲜香,唔会太甜,珍珠烟韧软糯,饮落完全无罪恶,唔会有好甜好肥既感觉川味香辣牛腱心牛肉面 $78汤底够辛香,仲会带有牛肉既肉香,辣得好惹味,面底简左幼面,面质比较柔软,挂汤力十足,牛腱心半筋半肉,筋位入口即化,胶质满满,肉位软嫩入味,味道非常香浓,仲有啲酸菜配搭黎食,酸辣酸辣咁,非常惹味台湾香肠 +$24香肠咸香味十足,口感好扎实,一食入口食到好多肉汁,慢慢咀嚼油香更浓郁,配埋蒜头片一齐食,解腻又更带出香肠既肉香,好好食百香果绿茶加珍珠 +2百香果果香十足,珍珠烟韧软糯,绿茶茶底都好清香,成个味道都
牛壹台食 (湾仔)
湾仔轩尼诗道61号四宝大厦地下
分店地址:九龙湾宏照道6号鸿力工业中心B座地下B4A舖

台式卤肉拌饭 $58

海苔盐酥鸡 +$34

皇牌珍珠鲜奶茶 +8

川味香辣牛腱心牛肉面 $78

台湾香肠 +$24

百香果绿茶加珍珠 +2
百香果果香十足,珍珠烟韧软糯,绿茶茶底都好清香,成个味道都好清爽舒服