2015-08-22 1992 浏览
Kani@观塘(1/10)($138-268)大家唔好谂工厂大厦既餐厅必定系啲咩隐世餐厅,呢间绝对系观塘工厦餐厅伏中之霸,惨在谂住同班同事一齐上黎试新野食好野,点知就集体中伏,foodki已经好耐好耐无食过一间咁伏,我心里既一团火呢刻要爆啦,要用十成功力骂爆你。服务态度呢一方面真系垃圾到无论,店员黑口黑面就已经系常识,foodki同同事叫埋同一个鱼生饭,配菜一样就应该架啦,点知我地见到点解配菜唔同既,我同同事食左啖配菜,即刻骂左出声,点解可以咁难食,酸酸臭臭。就谂住问下佢啦,点知佢就讲:另外一只卖晒啦。简简单单一句卖晒就比啲垃圾配菜我地foodki真系忍唔住讲左句:你卖晒就比啲咁难食既野我地食,你唔识一早同我地讲?最后佢黑面死死气入去拎多杯玉子比我地,然后收番兜垃圾。(玉子都唔好食既,不过唔臭啰)仲有,我地未食完啲野,问都唔问就收左佢,你想点?赶我地走?你间餐厅咁大,坐得几枱客,洗唔洗咁急住赶我地走啊?foodki好不幸坐左佢地所谓既"儿童天地"既前面,望落去就其实得啲矮啲既凳,同一张枱仔。讲真我地唔系怪啲小朋友系到嗌,系到玩,小朋友控制唔到系好正常。但佢地系我耳边尖叫啊,我地一行8人

Kani@观塘
(1/10)($138-268)
foodki好不幸坐左佢地所谓既"儿童天地"既前面,望落去就其实得啲矮啲既凳,同一张枱仔。讲真我地唔系怪啲小朋友系到嗌,系到玩,小朋友控制唔到系好正常。但佢地系我耳边尖叫啊,我地一行8人,地方又大,点解要比我地坐系一班疯狂尖叫既细路格离。

讲番食物,食物性价比极低,佢地既野食真系唔能够讲系难食,但真系一啲都唔好食,好似去左一间普通既鱼生饭店,顶尽比佢50蚊货仔,但佢一个极普通鱼生饭要$138以上,$138果个仲要黎到系鱼生得极少😢,啲讲句争鲜既鱼生饭鱼生都多过你啦,垃圾。foodki食既就系海胆鱼生饭,盛惠$158。咁你叫我讲佢质素系点,我就会话,海胆真系好难难食架。如果要价138-188一个鱼生饭,我去食定食doraya唔好?
佢地除左鱼生饭,仲有火锅火锅质素同样都好难难食,但以性价比黎讲,我地真系宁愿去吉野家吉下野算啦😂😂。佢地既份量同样好细,
我地仲叫左个ribs,两块,等左20分钟,味道同我lunch食既factory 99 差不多,加埋薯条,个薯条真系好淋,又唔好食。我地最后食完盛惠$1050。(一个同事听我地讲无叫到野食)。食完好快就去左食麦当劳,麦当劳既薯条仲好味过佢。食得仲开心。

地点:工厦餐厅偏就预左,去到揾极都揾唔到路上去,迫住搭货lift上去,其实都无乜野,点知走既时候发现有条楼梯系正工厦门口出面(因为1楼),你乜指示都无,你话你系咪,捉到鹿都唔识脱角,加个牌仔话比人知垃圾kani行呢条楼梯上去架啦,行条楼梯就有伏野食架,都唔识加。

今次食完真系好内疚,带同事集体中伏食生日饭,一切都系foodki既错....唉
地址:观塘敬业街65-67号敬运工业大厦1楼A室