2024-05-16
间唔中妈妈都要放下假,趁住朋友放工去饮下酒轻松下,近期好兴 Sake 放题,今次就同朋友去到天后嘅 Wako Sake Labo 试试佢哋!一嚟到 Wako Sake Labo 就比店内装修吸引,Cyber 风格嘅型格居酒屋,空间感十足,两旁仲有巨型 LED 屏幕,不停转换唔同嘅动态景象!佢哋主打Sake 清酒,仲有 Sake 放题,$298/位就有120款日本酒任拣任饮,无限时,呢度仲有专业嘅唎酒师,会跟据你喜欢嘅口味推介合适嘅清酒!我哋2个人试左6款:🌟 彗 DONAIT初汲纯米昑酿🌟 真澄白妙纯米吟酿🌟 彗 CHAR 纯米昑酿🌟 莺印浊酒🌟 酒仙荣光藏元晚柑酒🌟 一本义般若刀唐辛子吟香梅酒有酒当然唔少得佐酒小食,食物款式主打串烧、炸物,都系即叫即做!我哋点左 月见免治难肉棒、塩烧鸟羽 、烧秋葵、鸡软骨、塩烧牛舌、鸡皮,佐酒必点,烧得刚刚好,味道不错!想饱肚少少,我哋就叫左 章鱼烧 (4粒)、羊架,仲有脆炸薯条配黑松露酱,饮酒倾计一定要有!喜欢饮清酒嘅你不能错过这𥚃,气氛感十足,任饮酒类又多选择,清酒、果酒、梅酒都有👍
我哋2个人试左6款:
🌟 彗 DONAIT初汲纯米昑酿