2025-02-22
收工好想饮茶,竟然俾我发现咗一间开得都几夜嘅饮茶店,仲要劲近地铁站🚉非常方便就脚🤎龙记陆宝烧卖拼盘黑松露珍香烧卖、蚬蚧鱼肉烧卖、十年陈皮牛肉烧卖、星加坡黑胡椒蟹烧卖、香辣鸡软骨烧卖、冬荫功泰辣烧卖必点!!呢度嘅烧卖又有特色又好食🤤我觉得最特别就系香辣鸡软骨烧卖,每样一粒可以试到多啲味道,足料大大粒🤎厚切叉烧肠粉厚切叉烧肠真系名不虚传,入边嘅叉烧系一大块劲厚😱使唔使咁足料!另外配咗豉油同辣酱食🤎龙芋酥上面仲印有龙字,外型都好吸引,一咬落去外酥内软😋🤎南北杏菜胆炖猪肺最近天气干燥要饮啲汤水滋润吓,炖汤同样出色真材实料!🤎黑金流沙包点心必点之一包点~本身想试埋拉丝菠萝包,可惜卖洒😭所以点咗流沙包🤎凤爪拼黑椒金钱肚凤爪又系平时食点心必点嘅嘢食,呢度最好系有得拼金钱肚,两个人食都可以食多啲款式😄餐厅仲有同好多香港老字号合作联乘商品,其中有款茶仲系我地order嘅冬柏乌龙,茶味清香,一试就爱上🫖
🤎龙记陆宝烧卖拼盘
🤎厚切叉烧肠粉
🤎龙芋酥
上面仲印有龙字,外型都好吸引,一咬落去外酥内软😋
🤎南北杏菜胆炖猪肺
最近天气干燥要饮啲汤水滋润吓,炖汤同样出色真材实料!
🤎黑金流沙包
🤎凤爪拼黑椒金钱肚