2021-01-17
🐻🐻疫情关系反正冇得旅行,所以最近就成日翻山涉水咁去另一区游历下寻找美食。今日久违黎到宝琳,发现真系唔少好野食开左黎呢边,行到攰攰地就食个tea,试下呢间好可爱既熊仔餐厅!一入到就有只超大只既熊仔招呼客人~餐厅环境餐厅主要招待家庭客,环境报置好温馨,灯光暗暗地,仲要周围都好多熊仔公仔系枱到墙到!菜式都好多,有西餐,铁板餐,儿童餐同埋甜品个啲,大人小朋友都会揾到想食既野!但今次好可惜食tea, 所以未有铁板餐提供!食物芝士肉酱焗千层面烤美国安格斯汉堡伴炸薯条心太软我地加左个餐汤同蒜蓉包,忌廉汤浓滑唔腻,有好香既粟米蘑菇肉味。蒜蓉包就焗得超香脆!千层面算系西餐里面我其中一款最钟意食既菜式,丰富既肉酱加埋出面超浓既忌廉芝士,口感好丰富,唔会过咸过甜,份量亦都非常适中。 安格斯汉堡价格真系算好合理,牛肉既size都好厚,而且肉唔会好干仲keep住几juicy,薯条香口但唔会好油腻!最后叫埋个心太软,虽然唔热爱朱古力,都唔好甜品,但一切开啲朱古力汁漏哂出黎,而且甜度控制得好好,我食落都唔觉好甜。有个熊仔头既奶茶香滑得黎唔会涩!餐厅服务质素都好好,希望等晚市开返会黎再试下餐厅招牌既铁板餐!🐻🐻🐻
一入到就有只超大只既熊仔招呼客人~
餐厅环境
食物
芝士肉酱焗千层面
烤美国安格斯汉堡伴炸薯条
心太软
有个熊仔头既奶茶香滑得黎唔会涩!