2018-06-02
与友人行经礼顿道被一间鲜黄色门口嘅小食店吸引住,入去见到装修以白色、黄色为主配以红色、黑色嘅布置,整体简洁鲜明,令人舒服!睇完餐牌发现呢度原来系食鸡翼嘅专门店,客人跟住餐牌上5个步骤就可以喺过百款唔同配搭之中拣出自己想要嘅味道;Step 1:选数量Step 2:先拣鸡翼嘅口感:原味/脆皮/一半一半Step 3:喺十种唔同嘅口味之中选择自己想要嘅口味Step 4:喺七种唔同嘅酱汁之中选择自己想要嘅酱汁Step 5:选择套餐嘅组口因为可以分别可以拣唔同嘅口感、味道同酱汁配搭,所以其实有超过一百种唔同嘅组合架。呢次我哋每人叫左4只鸡翼配薯条,一半原味一半脆皮,两种咬落口感都外脆内软,肉质juicy。味道方面,其中的原装美国水牛口味,配上Ranch酱,食落酸酸地、辣辣地,带有少少咸味。另外的甜香蒜味鸡翼配蓝芝士酱,食落蒜味同蓝芝士味都各有特色,够晒惹味。饮品方面我哋每人都叫左一枝Mayphy,呢只系由澳洲新鲜水果制造嘅果汁,不含人造色素及口味。我𠮶枝Gingga Ninja 除左柠檬及姜味之外,仲饮到有苹果嘅清甜同见到有果蓉喺果汁入面。友人嘅Vava Voom就由9种果汁制造,分别有苹果、菠萝
Step 1:
Step 4:
喺七种唔同嘅酱汁之中选择自己想要嘅酱汁
Step 5:
选择套餐嘅组口
友人嘅Vava Voom就由9种果汁制造,分别有苹果、菠萝、萝卜、橙、梨、石榴、芒果、热情果及柠檬,好饮又健康。
最钟意呢度可以任我自由配搭适合自己口味嘅鸡翼。