2020-01-31
过一排无食日本嘢又会想食返,咁啱过嚟呢头见到呢间日本餐厅,望吓menu见到有咁多选择,就急不及待咁入咗嚟啦餐厅都几有心机喺度细节位度,例如呢只杯同埋个vintage风嘅纸巾盒咁坐低继续睇menu, 版版嘅嘢食都好吸引,真系目不暇给,唔系讲笑由于今日太想食拉面嘅关系,所以就叫咗呢个招牌嘅牛油拉面,叫得招牌通常都唔会差得去边我就叫咗酱油汤底,以免破坏咗牛油味啦一大片嘅牛油同埋厚厚嘅豚肉牛油味十分浓!豚肉亦都好有鲜味朋友就叫咗呢碗蟹拉面,拣咗味噌汤底,汤底味道好特别,钟意味噌汤嘅话一定要叫呢个试吓!呢间舖头可能老板好钟意招财猫?装修都见到好多招财猫嘅装饰,而且仲有呢樽叫招财猫嘅蜂蜜汽水叫,味道几清甜,亦都唔会甜得滞都只系24蚊,不妨一试呢个杂锦串烧有冬菇、鸡软骨、鸡肉、同埋一个类似鱼腐但实啲嘅串烧,唔会烧到太㶶,肉汁都仲Keep到,又几好食最后仲叫咗呢个烧多春鱼,烧得恰到好处,好够味又脆脆口咁,正!食咁多嘢先至2百几蚊,都几抵想食日本嘢嘅话呢间基本上咩都有,嚟呢间一定无错
我就叫咗酱油汤底,以免破坏咗牛油味啦
一大片嘅牛油同埋厚厚嘅豚肉牛油味十分浓!豚肉亦都好有鲜味