2024-07-28 1405 浏览
第二次黎到尼间位于尖沙咀诺士佛台嘅星空餐厅野食好味🤤性价比唔错之余,打卡影相亦系一流!烟墨西哥辣椒肠肉手工猫耳朵粉 $178辣椒肠唔会好辣,只系带微微辣猫耳朵粉嘅质地绵密有嚼劲👍🏻整体口感层次丰富炭烧澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉 $368澳洲M5和牛西冷扒牛肉入口即化,肉质鲜嫩多汁,带有淡淡嘅炭烧烟熏香气薯蓉质地温润绵密😌恰到好处嘅奶香点同奶油味,与牛肉嘅浓郁口感形成鲜明对比~巴马火腿肉酱水牛芝士饺子手工薄饼🍕$178Pizza嘅外型独特,佢嘅外型就好似一只大饺子咁🥟然后里面再包入Pizza嘅馅料饼皮薄如蝉翼,外层金黄酥脆,咬落去可以感受到内里松松软软嘅质地😋至于馅料,巴马火腿本身就拥有浓郁咸香的嘅独特风味,同水牛芝士嘅绵密酸甜形成了美妙的搭配!佢地嘅cocktail 都别具特色㗎 !系用星座黎命名,配合返餐厅星空嘅主题😍我地就嗌左白羊座♈️Aries同埋巨蟹座♋️Cancer白羊座♈️Aries由荔枝味伏特加、葡萄柚、玫瑰、青柠、梳打水调制而成粉嫩的颜色真系啱晒我尼d少女心💖饮入口即刻感受到清新爽口嘅荔枝味,葡萄柚嘅酸涩亦都恰到好处玫瑰🌹嘅芳香点缀其中,同青柠嘅清新完美融合而巨蟹座♋️C
第二次黎到尼间位于尖沙咀诺士佛台嘅星空餐厅
野食好味🤤性价比唔错之余,打卡影相亦系一流!

烟墨西哥辣椒肠肉手工猫耳朵粉 $178
辣椒肠唔会好辣,只系带微微辣
猫耳朵粉嘅质地绵密有嚼劲👍🏻整体口感层次丰富

炭烧澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉 $368

巴马火腿肉酱水牛芝士饺子手工薄饼🍕$178

我地就嗌左白羊座♈️Aries同埋巨蟹座♋️Cancer

玫瑰🌹嘅芳香点缀其中,同青柠嘅清新完美融合

而巨蟹座♋️Cancer系由大黄叶味朗姆酒、大黄叶、百香果、薄荷叶、青柠、梳打水调制而成
Cancer散发住诱人的橙黄色调
入口个阵,浓郁芳香嘅大黄叶味扑面而来~随后系酸甜嘅百香果同清新嘅薄荷叶相互辉映

幽暗嘅环境加上星空灯光,在配合埋令你彷佛置身于宇宙太空嘅音乐🌌令餐厅环境超有vibe
非常适合约埋闺蜜过黎影相打卡/情侣聚餐🥰