🥢尖沙咀韩国人主理 超大份量韩国菜 多款直送韩牛部位酱油蟹辣海鲜锅#食好西韩国菜推介 #食好西尖沙咀美食 🥢因为我哋好钟意食韩国菜,由其酱油蟹同韩牛,今日特别来到一间位于尖沙咀开业多年的一间韩国菜,记得细时在尖沙咀返工已经见到喺到,店舖由韩国人主理,店员都系韩国人,入到去好似返咗韩国食饭咁,餐厅主打由韩国新鲜空运直送韩牛,酱油蟹海鲜等等传统菜式,而且每碟份量同韩国食到的一样份量好大,最啱一班人一齐食,除了大厅仲见到有两个私人房间,啱晒钟意私隐度高嘅朋友🥢坐低后店员会先放低好多碟小碟前菜,除了经典的泡菜同菠菜薯仔之外,有个来自韩国的新鲜细葱生洋葱呢个真系香港未食过,非常香清新爽脆而且开胃,餐牌都几多选择好多样都想食,谂唔到选择困难之下问店员,佢地都好nice 咁好好人咁推介俾你🥢韩牛套餐特选 韩牛 SET MENU $920 / + 韩牛生肉片 $1148-韩牛生牛肉片 好多人都钟意食韩牛生牛肉,所以特别升级套餐,店员介绍系生牛细size ,来到时原来都好大一盘,冰冻的牛肉切成条状,加入了清甜水梨拌生蛋一齐食,牛肉增加滑溜口感,冻冰冰的感觉好正,而且牛肉味浓,令人一口一口咁食晒🥢拼盘份量

#食好西韩国菜推介 #食好西尖沙咀美食

-韩牛生牛肉片

🥢拼盘份量超大一盘摆盘非常精致,一共有四款韩牛,内有牛肉眼扒 ,牛肩肉,牛腩,厚桾肉,好喜欢韩牛的厚实的质感,烧起上来有丰富的牛肉香,经过火炙后的牛的油脂香气,钟意附上的蔬菜盘有紫苏叶新鲜生菜韩国生蒜,面豉酱仲有一大碗咁俾你,可以落多点面豉酱用蔬菜包住食,可以减低油腻感多了入清爽感,另外伴碟仲有洋葱,冬菇磨菇等可以放旁边慢慢烤吸收晒牛肉的油份特别香

🥢韩国猪肉眼扒 $220/180g
本身想食五花肉,后来店员推介呢一只会仲好食唔会太肥腻,烤完后更香口肥瘦刚刚好,包紫苏叶食面豉酱味道更香

🥢酱油蟹 $250 / 1 只 $450 /2 只
个人好钟意食酱油蟹,呢到可以点一只或两只,仲会跟一大碗紫菜饭俾你,蟹身入面超爆膏,酱油味道咸咸甜甜甜的捞饭一齐食,会想食晒成个饭

🥢辣海鲜汤锅 $300
食韩国菜一定会好想饮个辣汤,海鲜辣汤味道够浓,辣度刚刚好不会太辣,入面海鲜好新鲜全部都系新鲜材料,黑青口,八爪鱼,鱿鱼,虾,蟹,煮出来个汤非常鲜甜,系大海的鲜味,同韩国食到的一样

🥢涷汤荞冷面 $140
食烧肉食到热辣辣配冷面,系一个绝配,一口热一口冰冻面即时降温,店店仲好细心咁样帮我哋分开两个碗,系一个加分位

🥢Terra 啤酒$50
🥢冻柠乐 $30