2024-12-24
《凤雏炖鸡 (旺角)》韩国菜系我心目中一直都唔系排得好前,早排谂起好耐以前食过一间传统韩式炖鸡想再去食,点知一search先知原来果间执左都好一段日子。咁我就一直心心念念,又比我系旺角收工行街揾到呢间凤雏炖鸡,就食你啦!🍗🐥招牌JJIM DAK凤雏炖鸡我地一入餐厅未坐低嘅时候见到隔离枱上左一盘好大嘅𩠌,我就已经知道系你啦!无骨鸡真系啱晒我呢啲又懒又想啖啖肉嘅人😋 我地见咁大堆头都醒目先叫左个招牌炖鸡,哗想讲份量都真系几夸张🫨 入边首先有好多旧好滑嘅鸡件,极多洋葱薯仔萝卜青瓜呢啲蔬菜煮出嚟嘅汤系有种甜味。配埋韩国菜唔少得嘅辣味觉嚟讲真心满足左🥹 配料仲有超弹牙冬粉🤭我地仲加左必备嘅年糕!系超超超超超索味!食完成个人都真系暖笠笠🧣食物质素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5用餐体验 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5性价比 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5真心值全5星👍🏻如果你都想试下出色嘅韩国料理,记得bookmark定呢间餐厅,约埋三五知己一齐嚟试下👨👨👧👦 地址: 旺角弥敦道726号10楼#Korean #koreanfood #chicken #jjimdak #bongchu #asianfood #hkfoodie #hkfoo
🍗🐥招牌JJIM DAK凤雏炖鸡
食物质素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
用餐体验 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
性价比 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
真心值全5星👍🏻
地址: 旺角弥敦道726号10楼
#Korean #koreanfood #chicken #jjimdak #bongchu #asianfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram