2005-02-19 11 浏览
今日IFC Clinique VIP day, 一放工就飞的去进贡, 然后约老公食饭.老公要左一个拉面饺子set, 我要一个烧牛肉定食. 烧牛肉定食有一碟好似\\\"早餐\\\\\\"的薄牛扒, 一碗粘度刚好可用筷子食的白饭, 一碗不用粉开, 酱油味面豉汤, 一小碟萤光粉红色的鱿鱼, 更有日本人捞饭爱用的Kewpie mayonnaise, 价钱又平($90), 大满足!老公要左加大拉面, 加$15有2个面底, 个碗有1呎直径, 上台时吓一跳! 2个女仔可以2人食一碗添. 面豉猪骨汤底好正, 老公成碗食哂(连汤)!饺子是一件件分开, 煎得不够\\\"王将\\\"香口. 问老板娘点解\\\"王将\\\"果d系一排分唔开, 呢度系一件件, 老板娘话: \\\"果种系大阪做法\\\" o我~谜底解开了~临走时发现有鳗鱼茶渍饭, 下次试下先!

临走时发现有鳗鱼茶渍饭, 下次试下先!