2023-11-08 525 浏览
2023年10月19日 星期四呢日收工之后突然间好想食日本野,于是系旺角等埋老婆放工就周围行,睇吓边到有日本餐厅好食行到黎山东街竟然发现呢间餐厅搬左去更大既舖位,未搬之前一直都想揾机会黎食,不过每次去都见到好多人排队所以却步,今次发现新餐厅装修得更加靓,楼底好高,而且呢个时间咁啱仲有空枱,所以唔需要等位就直接入去餐牌上面仍然主打系巨型丼饭,净系睇图片都觉得好震撼,而且仲加咗期间限定款式添最估唔到系原来依家做紧感谢祭,星期一至日全部时段都可以使用优惠,半价就可以食到重量级烧牛扒丼饭同火焰盛丼,于是我哋就直接点咗呢两个一点完餐,店员就送上面豉汤,热辣辣又足料,除咗海苔、豆卜仲有萝卜,味道啱啱好,唔会太咸之后每人一杯冷泡麦茶,够晒冰冻,而且仲可以消滞解腻添,非常适合食完丼饭饮跟住火焰盛丼就黎到,果然配料摆满晒成个碗面,十分丰富,有火炙三文鱼腩、火炙左口鱼裙边、火炙带子同蟹棒等等,其中左口鱼裙边入口即化,鱼油不断涌出嚟,令人难以忘记,生鸡蛋黄同饭一齐捞埋食会更加滋味再黎有重量级烧牛排盛丼,真系无谂到实物同图片一样放左咁多旧牛排系上面,所以每一啖都食到牛排,肉汁已经渗入饭里面,味道更加香浓,而牛
2023年10月19日 星期四

再黎有重量级烧牛排盛丼,真系无谂到实物同图片一样放左咁多旧牛排系上面,所以每一啖都食到牛排,肉汁已经渗入饭里面,味道更加香浓,而牛排烧得岩岩好,唔会觉得好韧同有太多筋
2023-10-19