2021-08-04
经过高士打道睇到呢一间新开既意大利餐厅酒吧 Primo. 所以来试试佢地既西餐菜式~ Primo布置相当有气氛, 除咗有霓虹灯饰可以打卡之外, 开放式厨房中既 ”迷你” Pizza炉都十分吸睛呢!来到意大利餐厅当然就唔少得Pizza同意粉啦! 经老板娘介绍, 佢地既意粉面同酱汁系餐厅自制, 可随意配搭酱汁同唔同意粉西餐当然就唔少得头盘啦~ 牛油果大虾沙律绝对值得一试. 沙律菜kale同爽甜,配上新鲜牛油果同酸甜开胃既沙律醋橄榄油. 令人食指大动. 而大虾除咗新鲜之外都好有心思地擦满芥末酱,正!意大利餐厅当然唔少得主打既pizza同意粉啦! Pizza方面我地试咗热带风情三文鱼Pizza. Pizza偏向fusion特色. 除咗传统Pizza一样有新鲜既火箭菜, Pizza配料都好特别! 有烟三文鱼同新鲜菠萝同菠萝酱,味道创新得来又唔会突兀. 而令我觉得最满意既系Pizza饼底. 薄脆同烟奀之间厚度掌握得啱啱好! 脆中带少少口感. 觉得唔会好似某连锁式Pizza店既Pizza一样咬到口软.而意粉方面我地选择咗香草酱和羽衣甘蓝配上阔意粉(除咗阔意粉仲有其他唔同粗幼既意粉选择!). 香草酱相
而意粉方面我地选择咗香草酱和羽衣甘蓝配上阔意粉(除咗阔意粉仲有其他唔同粗幼既意粉选择!). 香草酱相当新鲜, Kale配上Creamy酱汁口感方面十分平衡,唔会过腻. 而自家制既意粉口感都相当平均可见厨师有相当功架!