2024-07-26 233 浏览
灯笼卤味系一间充满台湾夜市风情嘅餐厅,餐厅装修风格独具特色,彷佛将台湾夜市嘅热闹氛围搬入店内。近门口位一排红色灯笼劲吸睛,墙上霓虹灯装饰好似夜市咁嘅场景,真系打卡一流。佢哋嘢食都好丰富,皇牌小吃优惠套餐仲要好抵食,50蚊可拣三款小食。我哋拣咗台式香蒜肠、奶油芋泥肉松起司葱抓蛋饼同埋甘梅香脆地瓜条。台式香蒜肠香气四溢,葱抓蛋饼外酥内软,口味丰富,甘梅香脆地瓜条好高质香口。最钟意佢哋个自选卤味,可以自由配搭卤味同米线或者其他粉面。我拣咗米线、鹌鹑蛋、花枝丸、大豆皮和白萝卜。米线吸收咗卤汁嘅精华,口感滑嫩,鹌鹑蛋卤得入味,花枝丸Q弹,大豆皮口感好好充满豆香味。而朋友拣咗台湾王子面、花枝丸、蹄膀、白萝卜和通菜。尤其系蹄膀啖啖肉,非常推荐!

最钟意佢哋个自选卤味,可以自由配搭卤味同米线或者其他粉面。

我拣咗米线、鹌鹑蛋、花枝丸、大豆皮和白萝卜。