2021-12-07 30 浏览
#除咗台湾仲想去边 #泰国.而家未出得去,就要食嘢补返数攸桐妈我除咗台湾都好钟意泰国架 (沙华啲吸.....🙏🏻🙏🏻)所以今次去食泰国嘢!.Chang Thai Restaurant & Bar📌铜锣湾骆克道459-461号The L .Square7楼.我一唔都好钟意食一样泰式小食就系 #酸辣凤爪 啦~而其他嘅泰式食品我都好钟意架因为我钟意食辣辣哋嘅嘢嘛!🤤🤤.♦️前菜我叫咗 #青木瓜沙津 个木瓜沙津🥗酸酸哋好开胃呀而且酸度适中木瓜又够幼细同爽口份量好多呀!成坐山⛰咁高.♦️我就咩都有啲想食,所以就叫咗 #泰式小食拼盘 有虾饼🦐、鱼饼🐟、鸡翼🐓同春卷虾饼用料新鲜,好香虾味之余又爽口弹牙鱼饼我自己感觉就一般啦可能系我自己唔太钟意鱼饼个味但我朋友就话超好食☺️春卷系素春卷嚟,但都一样香脆可口而且里面嘅粉丝好入味,但又唔会太淋.♦️最后主食就点咗个 #泰式黄咖哩软壳蟹包黄咖哩甜甜哋,啲包吸哂啲咖哩汁又甜又软不过包就有少少实如果可以松化返啲就吸到更多汁就正啦!而个软壳蟹,好鲜甜同你食肉蟹差唔几!!👍🏻👍🏻👍🏻.整体评分:最高为🟣🟣🟣🟣🟣味道:🟣🟣🟣🟣🟣服务:🟣🟣🟣🟣🟣环境:🟣🟣🟣🟣🟣地点:🟣🟣🟣🟣🟣
#除咗台湾仲想去边 #泰国
而家未出得去,就要食嘢补返数
攸桐妈我除咗台湾
都好钟意泰国架 (沙华啲吸.....🙏🏻🙏🏻)
所以今次去食泰国嘢!
Chang Thai Restaurant & Bar
我一唔都好钟意食一样泰式小食就系 #酸辣凤爪 啦~
而其他嘅泰式食品我都好钟意架
因为我钟意食辣辣哋嘅嘢嘛!🤤🤤
♦️前菜我叫咗 #青木瓜沙津
个木瓜沙津🥗酸酸哋好开胃呀
而且酸度适中
木瓜又够幼细同爽口
份量好多呀!
成坐山⛰咁高
♦️我就咩都有啲想食,所以就叫咗
#泰式小食拼盘
有虾饼🦐、鱼饼🐟、鸡翼🐓同春卷
虾饼用料新鲜,好香虾味之余又爽口弹牙
鱼饼我自己感觉就一般啦
可能系我自己唔太钟意鱼饼个味
但我朋友就话超好食☺️
春卷系素春卷嚟,但都一样香脆可口
而且里面嘅粉丝好入味,但又唔会太淋
♦️最后主食就点咗个 #泰式黄咖哩软壳蟹包
黄咖哩甜甜哋,啲包吸哂啲咖哩汁
又甜又软
不过包就有少少实
如果可以松化返啲就吸到更多汁就正啦!
而个软壳蟹,好鲜甜
同你食肉蟹差唔几!!👍🏻👍🏻👍🏻
整体评分:最高为🟣🟣🟣🟣🟣
味道:🟣🟣🟣🟣🟣
服务:🟣🟣🟣🟣🟣
环境:🟣🟣🟣🟣🟣
地点:🟣🟣🟣🟣🟣
总括嚟讲,Chang Thai Restaurant & Bar位于闹市又坐位宽敞
装修新颖,又可以book 场做party
钟意食泰国菜嘅你哋
都快啲试吓啦
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
@changthaihk
#攸桐妈饮饮食食游踪 #攸桐妈 #攸桐妈妈游乐团 #zozimama #6B29production #路边研究事务所 #6B29 #ChangThai #铜锣湾美食 #香港美食 #大小帐 #互追 #followforfollow #hk #hkmama #hkmami #二胎妈妈 #hkkol #foodie #hkfoodie