2024-08-22 72 浏览
虾魂拉面店位于新都城商场天桥入口的必经位置,之前有时候经过仲未开舖,今日星期四午餐终于有幸可以尝试 午市套餐有四款,$88 起,包括拉面、饺子两只和汽水,唔使加一服务费,好抵食 我好钟意食蚝,这个广岛蚝拉面令我非常惊喜,蚝/蚬/鲜鱼汤底好香浓,又唔会太咸或者太油腻,广岛蚝好肥美,竟然有三只咁多,蚬都算好大只,味道几鲜甜,拉面是用日本面粉新鲜制作,见到一粒粒小麦,感觉几健康,又有咬口 下次过来都会再encore另外我哋叫咗叉烧鸡白汤拉面,鸡汤味道都系非常浓郁,但亦唔会太咸或者太油腻,叉烧肉质都好弹牙,值得一试 套餐的汽水和饺子正常发挥,唔算好特别,所以冇影相记录,整体来说,餐厅的食物质素和CP值都好高,下次一定会再来试试其他招牌菜

下次过来都会再encore

2024-08-22