2022-01-09
意外发现好地方❣️老冯茶居装修好有feel 怀旧茶楼既感觉😍我竟然一直无发现呢个饮茶好地方🥲重点 可以饮夜茶🌙款式当然无一般茶楼多啦 但我觉得每款都做得好好味😋超。级。推。荐🥰〰️🫖老冯鲜虾饺 $28 ⭐️同出面既茶楼有得比拼!皮薄馅靓🥰入面虾肉大大只 好爽口〰️🫖XO酱萝卜糕 $18 ⭐️我称佢为「⼀口萝卜糕」🤣望到颜色就知佢好入味 外皮煎到金黄色 外脆内软 睇返价钱先知原来$18咋🥺早知嗌多份🫖蟹子烧卖皇 $28大粒烧卖 必嗌既items😜好实在既感觉kuku🤓味道方面正正常常咁啦😜🫖鹌鹑蛋烧卖皇 $28好可爱既鹌鹑蛋烧卖🥚不过我自己就钟意食蟹子烧卖多啲 因为味道丰富啲😳鹌鹑蛋烧卖唔系周围都有 所以见到有都可以试下❣️🤤🫖招牌牛腩肠粉 $38见到牛腩肠粉觉得好特别〰️上枱同我预期中嘅有啲出入🤣我以为系肠粉入边包住牛腩🐮点知原来系分开既 牛腩好淋 炆得好入味😋肠粉好出色‼️唔会好黏之余 咬啦仲有少少弹牙感〰️下次一定会再食佢个肠粉🤝🫖沙嗲金钱肚 $26金钱肚份量都多 大大件得黎 咬落好软 试过好多蒸得唔够淋 好难咬🤯呢个就唔会了〰️💘超正 又浓味🫖窝蛋牛肉饭 $32怕食唔饱所以嗌咗个饭🤣非常普通啦 都系
🫖老冯鲜虾饺 $28 ⭐️
🫖沙嗲金钱肚 $26
🫖窝蛋牛肉饭 $32
怕食唔饱所以嗌咗个饭🤣非常普通啦 都系食返点心比较好😜
🫖姜汁炖鲜奶 $20
食完点心仲系口痕就嗌咗甜品😚好耐无食姜汁撞奶啦〰️味道方面姜味可以再重啲 而且食落唔算好滑 但就好大碗 都几抵食架☺️❣️
呢间一定会再去食🤝!仲有好多野想试🧐金牌炸芋角 • 蒜蓉鲜虾春卷 • 古法千层糕⋯等我呀🤣〰️