2024-04-23 73 浏览
有陣時候真係好想食道地既中菜,朋友就介紹我去中華小館,一間位於灣仔既中菜館,話好抵食又好味,我當然唔會錯過啦。去到門口,見到好多人等位啊😲。朋友強烈推介🔥- 乾逼拆蟹肉粉絲煲既然係朋友推薦,就豁出去試下啦!一開鍋,我再也忍唔住啦,蟹既味道扑鼻而來,充滿咗口腔👅,將粉絲煲絲滑爽口,仲要食落去有彈性,非常之好食!店員推介🔥- 口水雞鮮嫩既雞肉配上辣辣既醬汁,令口水立刻流出來😙,真係一試難忘,每一口都好滿足。本人強烈推介🔥- 厚切叉燒皇顧名思義,厚切叉燒真係好實在,有口感又有味道。叉燒🍖外皮少許焦糖味,但叉燒肉質鮮甜,完全唔膩口,一定要試下呢款特色美食!💕- 冬瓜盅精選鮮甜既冬瓜及滋味既湯底煮成,食落去清新可口,已經好開胃,滿足晒我。食完先留意到周圍既環境原來咁舒服,有一種家既溫馨感覺。拉住朋友坐低慢慢傾,真係好享受。呢度既食物真係好精緻,質素一流,好彩有朋友介紹,我一定會再黎嘅!