2024-06-04
平时经过朗豪坊成日见到呢间餐厅个门面都几靓几特别, 今日终于都忍唔住入去试下喇原来餐厅系北海道好出名, 号称北海道No.1汤咖哩专门店, 咁好开心系香港可以食到唔洗去到北海道咁远啦~~餐厅环境都好舒服好开扬, 空间感十足 食物方面主打当然系汤咖喱啦~汤咖喱啦有多款唔同程度既辣味选择, 岩晒钟意食辣同唔食辣既朋友~每碗都有特定配料, 如果想再丰富D就可以再加配料!!另外仲有多款小食同甜品选择添~~海苔天妇罗鱿鱼 $28一上枱就觉得好吸引喇!!海苔天妇罗鱿鱼炸到金黄酥脆, 入口一D油腻添都冇!!而且鱿鱼味道鲜甜, 口感软嫩Q弹唔会韧, 好好味㖞, 必点丫!!炸薯条配suage香辣粉 $28炸薯条外脆内软, 配埋香辣粉更加惹味可口和牛颈脊汤咖喱乌冬 $108呢道既汤咖喱真系值得一试~ 平时好难系香港食到咁独特既日本咖喱咖喱汤汁浓郁香醇, 味道鲜甜, 又唔会好杰身, 非常清爽和牛颈脊肉肉质柔软嫩滑, 乌冬烟韧有咬口~~灸烧豚角煮汤咖喱拉面 $92, 樱花虾浓汤 +$10豚角肉质非常软嫩, 好入味, 淋得黎又保持到口感, 而且好多汁, 完全唔会干樱花虾浓汤真系超浓郁, 重口味既朋友一定要试!!樱
每碗都有特定配料, 如果想再丰富D就可以再加配料!!
另外仲有多款小食同甜品选择添~~
海苔天妇罗鱿鱼 $28
一上枱就觉得好吸引喇!!
海苔天妇罗鱿鱼炸到金黄酥脆, 入口一D油腻添都冇!!
而且鱿鱼味道鲜甜, 口感软嫩Q弹唔会韧, 好好味㖞, 必点丫!! 炸薯条配suage香辣粉 $28
炸薯条外脆内软, 配埋香辣粉更加惹味可口 和牛颈脊汤咖喱乌冬 $108
咖喱汤汁浓郁香醇, 味道鲜甜, 又唔会好杰身, 非常清爽
和牛颈脊肉肉质柔软嫩滑, 乌冬烟韧有咬口~~ 灸烧豚角煮汤咖喱拉面 $92, 樱花虾浓汤 +$10
樱花虾浓汤真系超浓郁, 重口味既朋友一定要试!!
樱花虾味道好香好特出, 带有自然甜香同鲜味
拉面够弹牙, 每条都挂晒汁 荔枝乳酸梳打 $26
荔枝味道清甜, 乳酸梳打清新酸爽又够气~~ 两味扭纹雪糕 $30 (日本3.5生乳 + 冲绳海盐芝士)
扭纹雪糕口感柔滑绵密~
浓郁纯正既牛乳香甜味美, 绝系奶香lovers既最爱
清新海盐味道同浓郁既芝士香味完美融合, 唔甜腻, 反而有种清新感觉