2022-04-12 1148 浏览
哗!呢间煮宫真系要推介!好好味呀!佢嘅午市炖汤套餐真系好正!平时自己都会煲下汤饮,但佢嘅炖汤真系足料又好饮!由于早一日book,厨师精选炖汤会升级至花胶炖汤!加上职员一早帮我地喺WhatsApp点好餐,一入到去唔洗等,即刻有得食啦!🟡炖汤蒸饭套餐(💰$80)🟡包括一盅炖汤及一个蒸饭/陈村粉🔸花胶炖汤炖汤真系唔讲得笑!真系好好饮,无乜味精,唔会饮到口渴,只会想系咁饮😂有好多好多料: 花胶、瘦肉好多旧、鸡脚、元贝、杞子、红枣、雪梨、桂圆肉。我连啲汤料都食埋👍🏻🔸萝卜牛肋条 配 陈村粉平时啲陈村粉可能会好油,或者好淋,一pet pet,但呢度嘅陈村粉好干身,唔会蒸到过龙,真系恰到好处!萝卜好甜好入味,牛肋条都好淋,用咗好多心思去腌制同烹调!真系好出色啊!🔸虫草花蒸鸡 配 香蒜饭虫草花蒸鸡配饭又系正!佢嘅鸡系煎过先再蒸嘅,鸡亦都算嫩滑👍🏻加埋少少酱汁,味道唔会太浓,突出鸡嘅鲜味,但又唔会抢过香蒜饭嘅蒜香味!加上满满嘅葱花,一啲都唔会觉得油腻,仲好惹味添呀!呢度嘅蒸饭都用一个不锈钢蒸笼装住,底铺一块荷叶。不论系陈村粉定蒸饭都蒸得刚好,仲有淡淡嘅荷叶香气。食完餐饭真系好开心,觉得recharge咗

🟡炖汤蒸饭套餐(💰$80)🟡
包括一盅炖汤及一个蒸饭/陈村粉

🔸花胶炖汤
萝卜牛肋条陈村粉

🔸萝卜牛肋条 配 陈村粉
虫草花蒸鸡配香蒜饭

🔸虫草花蒸鸡 配 香蒜饭

食完餐饭真系好开心,觉得recharge咗咁。下次一定会再帮衬呀!

评分: 9/10 🎉😁😁
萝卜牛肋条陈村粉